A Tour of Razorfish’s Minimalist Berlin Office

Razorfish, a media and technology company that provides services that include web development, media planning, and technology, recently reached out to architecture & design firm Bruzkus Batek, to redesign their offices in Berlin, Germany.

“Bruzkus Batek architects have undertaken the redesign and comprehensive material and spatial conception of Razorfish’s 2500 sq m office space. The elements of the new design enclose the building’s structure without disturbing it, working harmoniously with the existing elements.The office occupies two levels, linked by two freestanding staircases. The staircase in the centre of the area, along with the railings around the edges of the upper floor are coated in bright yellow finish, providing a colour accent. Underneath the staircase is extensive book shelving, giving a sense of homeliness to this space. The upper floor houses the actual office space, with the desks constructed of light metal framing lending a sense of airiness and space to the area. The kitchen area features a large, freestanding counter with seating, inviting communication between staff as they enjoy their food. Along from the kitchen area is a second staircase, transformed into a podium style seating area that forms the centrepiece of the weekly meetings. When staff wish to leave their desks and work, the tea house atmosphere of the White Room is perfect, with its varied soft furnishings providing a comfortable setting to be productive in.The minimalist concept of the design is extremely effective, with sensibly chosen materials and surface treatments uniting to provide a sublime, exciting space.”

Lobby
Stairs
Lobby
Breakout space

White room
Breakout space
Kitchen

Lobby
Meeting room

YOU MIGHT ALSO LIKE