Inside McCarthy Building Companies’ New Houston Office

McCarthy Building Companies, a construction company specializing in commercial construction services, recently hired architecture & interior design firm lauckgroup to design their new offices in Houston, Texas.

“When McCarthy Building Companies, Inc., a top 20 green building and construction firm, sought a new Houston location to accommodate their growing company and presence in the region, they turned to lauckgroup to create a design that injected a sense of local pride into the space and met their growing staff’s needs. lauckgroup’s Houston office crafted a space that honored the brand with a design that captures the confidence, creativity and energy the firm brings to its clients. The team increased functionality and improved layout adjacency issues while incorporating much needed staff-focused amenity and meeting spaces. As guests enter the spacious reception area, they are welcomed by a reception desk constructed from a lightweight, poured-in-place concrete panel system. Additional features nod to the materiality nature of the construction industry, such as polished concrete floors and a bent, branded steel transaction panel relocated from McCarthy’s previous office space. A conference room beyond the reception area is constructed with glass panels, providing views to the outdoor green lawn. Dynamic LED lighting and a color palette of vibrant hues complement the colors of McCarthy’s logo. The space is balanced by muted natural tones and materials while a custom carved shelf in the reception area provides an area to subtly promote the firm’s many accolades and honors. An emphasis was also placed on sustainability and the use of natural materials throughout the new office.The design team strategically repositioned the layout of workstations and meeting rooms to increase flow and efficiency, repurposing 99 percent of the existing office furniture while adding additional pieces to accommodate the expansion. To foster the desired collaborative environment, new training, conference and break rooms were incorporated to help facilitate career development and group initiatives – core values to the McCarthy team. Employee-focused design highlights include an expansive break area and lounge that provides staff with dedicated leisure space, featuring a variety of seating types, a hospitality bar, TV, and views outdoors.The large tile panels that outfit the lounge area pay homage to the game of dominoes, a popular staff pastime. Two private phone booth rooms were also implemented to address privacy needs, providing dedicated areas for quiet and focused work.”

Reception
Lobby
Office
Lobby
Lobby
Kitchen

YOU MIGHT ALSO LIKE