A Look Inside LogicMonitor’s New Austin Office

LogicMonitor, a technology firm that provides SaaS-based data center monitoring services for physical, virtual and cloud-based IT infrastructures, recently relocated into a new office in Downtown Austin, designed by interior architecture firm lauckgroup.

“In order to support LogicMonitor’s “doer” culture, lauckgroup adopted an open floor plan that allows for plenty of natural light, and outfitted the 10,000-square-foot space with branded signage, flexible collaboration spaces and a fully-stocked break room that doubles as an all-hands area. lauckgroup took full advantage of the floor-to-ceiling glazing along the entirety of the perimeter wall. All of the enclosed rooms were pushed to the building’s core to allow for unobstructed views throughout the open office. The meeting and conference rooms feature glass walls, increasing the sense of flow from one space to the next. LogicMonitor’s mission and solutions are abstracted throughout the office as data and metrics are integrated into the various materials, forms and graphics. The office is equipped with a technical infrastructure to optimize employee performance, engaging their own logic through dynamic, participatory designed zones for work and play. lauckgroup re-positioned the entry, which was originally just off of the elevator lobby, to a side wall to allow for greater privacy and create an opportunity for graphics at the entry. Now, a well-lit wall features the company’s logo atop an abstract representation of a circuit board with subtle hints at the data-driven service LogicMonitor offers. The central kitchen and break area is designed to serve as a meeting point for the entire office, complete with bench seating for team interaction and collaboration. With markerboard screen doors that slide along tracks, the space can either be partitioned from the rest of the office, or opened up to allow more visual access to the interior. The lounge area at the end of the floor offers views of Lady Bird Lake and is intended to be a zone for relaxation, with a stocked bar and kegerator. The yellow and teal accents throughout the office were derived from LogicMonitor’s brand guidelines, but adapted for interior applications by adding more saturation and additional variation. Other materials throughout the space, such as wood and moss, serve as a neutral backdrop to these colors. Dimensional tile and black metal allude to traditional server framework and emphasize the company’s high-tech focus”, says lauckgroup

  • Location: Downtown Austin, Texas
  • Date completed: 2018
  • Size: 10,000 square feet
  • Design: lauckgroup
Entrance
Corridor
Kitchen
Lunch area

YOU MIGHT ALSO LIKE