A Look Inside PULS’ Munich Headquarters

A Look Inside PULS’ Munich Headquarters

PULS, an electronic company that specialized in development and production of DIN rail power supplies, hired architecture and interior design firm Evolution Design to design their new headquarters in Munich, Germany.

“The Munich-based engineering firm PULS considers its employees to be key to its on-going success. Therefore, the HR department asked Evolution Design to create a new staff-centered workplace design to move the company culture away from islands of lonely workers towards a networked community. The workplace focuses on connecting different departments to foster better teamwork and more direct communication – research & development, engineering and manufacturing teams are now closely connected with sales & marketing. Visually, the new work environment is developed around the concept of a small village. Each team is located in a distinct neighborhood, with individual colors and a bold graphic concept defining and demarcating the space. Engineering motifs are used to create bespoke illustrations, which give the space an individual feel and help create a sense of belonging and identity. Along with helping foster innovation and boost team spirit, the new spaces are also enhancing PULS’ values and culture. And by differentiating it from other engineering companies, the design is playing a part in helping the company to attract new talent,” says Evolution Design

  • Location: Munich, Germany
  • Date completed: 2016
  • Size: 35,000 square feet
  • Design: Evolution Design
  • Photos: Peter Wuermli
Reception
Meeting hub
Coffee point
Collaboration room
Cafeteria
Cafeteria
Meeting room
Meeting room
Meeting room
Collaboration room
Work zone
R&D coffee point
Informal meeting room
R&D collaboration space
Informal meeting room
Staircase
Staircase