AvivaSA, one of Turkey’s leading private pension and life insurance companies, recently opened its new “digital garage” office in Instanbul, Turkey to create a warm, flexible, and productive environment for its employees.

“The indoor sections separated from one another by removable components have been equipped with functions enabling meetings, presentations, and internal dialogues to be made without disturbing the other employees. Decorative flowerpots and multi-purpose hooks have been hung on the wire meshes used as separators between the sections. In the AvivaSA Digital Garage office where there are no defined closed rooms, comfortable and enjoyable furniture have been selected from the Derin Design collection and some are custom made for the sections separated within the single area. And again the Spun Chair designed by Thomas Heatherwick selected from the Magis product range of Wonderpus has been used to gave a different look to the environment. The working environment, which can be united and separated according to the needs with moving mechanisms and furniture, reflects the targeted dynamic office design in the best way. The portable wire mesh mechanisms enable practical use of materials such as presentation papers, etc. during meetings. The AvivaSA Digital Garage office where institutional colors such as blue, green and yellow have been used evenly has developed a dynamic identity with linear ceiling lightings. Everything that needs to exist in an office, from file cabinets to a cloakroom, from caissons to desks, have been placed in an industrial style at the AvivaSA Digital Garage office, and also enjoyable meeting corners have been created for working comfortably and productively. This area, which has been furnished with a swing and specially designed moving chairs, has been planned as an area where the employees can sit, taking only their laptops for presentations and intimate meetings. The sitting unit, made up of swings placed around a fixed table on the terrace on the other hand allows the users to have colorful and creative experiences,” says TeamFores Architecture

Location: Instanbul, Turkey
Date completed: 2017
Size: 4,897 square feet
Design and photos: TeamFores Architecture

Collaboration space

Collaboration space

Meeting space

Open office

Lounge

Collaboration space

 

Terrace