A Tour of Gravity Media’s New London Office

A Tour of Gravity Media’s New London Office

  • Array Michal

  • 7 months ago

Media services company Gravity Media hired workplace design firm Oktra to design their new office in London, England.

“ Gravity Media envisioned a state of the art, future-focused Production Centre with highly-specialist technical facilities. Our design team supported Gravity Media for nearly two years, working through multiple schemes for different buildings before settling on The Westworks. This close collaboration allowed for the alignment of the design with the client’s vision and operational needs.

The Production Centre was envisioned as a creative and technology-leading media hub made up of production, post-production, and live studios. The workspace also needed to reflect the brand’s image while providing an environment conducive to innovation and collaboration.

The design focuses on creating a space that optimises technical functionalities and meets Gravity Media’s requirements for high-quality production, and the layout is shaped by the need for efficient technical rooms, studios, galleries, and editing suites. Equipped with best-in-class technology, the space is designed to support both on-premise and distributed remote production workflows.

The scheme incorporated advanced technological solutions such as a data centre, live broadcasting and recording studios, LV infrastructure upgrades, generators, UPS (Uninterruptible Power Supply), and supplementary cooling systems.”

  • Location: London, England
  • Date completed: 2015
  • Size: 50,000 square feet
  • Design: Oktra
gravity-media-office-5
Entrance / Reception
gravity-media-office-2
Reception
gravity-media-office-m
Breakout space
gravity-media-office-3
Breakout space
gravity-media-office-7
Kitchen / Seating area
gravity-media-office-4
Lounge
gravity-media-office-6
Studio