Another Look Inside Kolektif House’s Coworking Space

Kolektif House is an Istanbul-based creative co-working space that provides creative and social work environment to freelancers, entrepreneurs and companies all under one roof. The whole space was designed by interior design & architecture firm KONTRA.

“Making use of a combination of materials such as firebricks, raw iron, exposed concrete, OSB (oriented strand board), glass and wood, the project stands out in the center of the city with its distinct, industrial style. The original firebricks in the walls of the building have been preserved and, together with the iron joinery, reminiscent of the structure’s industrial past, these create a common language for offices that have been left with blank panel walls that offer the opportunity to exhibit graphic arts to define each separate corporate identity. And to create a green, living and breathing space for office life right in the center of the city, office gardens have been created that blend in seamlessly with the wooden terraces and the landscape. The interior is highlighted with conference rooms that were designed with a “green office” approach, accentuated by graphics inspired by nature and carpets boasting of a watercolor effect. The different designs of the six conference rooms accommodate corporate meetings and provide users with comfortable gathering areas that offer full rein to a range of concepts. “Kolektif House” has inspired the analogy of creating a “house” that incorporates spacious “spaces with pitched roofs” in various spots of the structure, with scattered objects and wheel mechanisms highlighting the design, together symbolizing collective work and collaboration. OSB was used in the construction of the common areas of the home offices, telephone booths and in the bathroom partitions that call to mind the houses of Amsterdam. The event hall, one of the prominent spaces in the building, was designed to feature wooden tiers to seat a large number of people and a multilevel and high-ceiling structure that serves to conceal mechanical systems, providing a multifunctional hall that can be used for seminars, parties, educational activities and other social events. The greenery dangling from the walkway above and the continuous background music present a peaceful atmosphere to work in when there are no activities scheduled and the wooden tiers offer the comfort of French cushions, the convenience of convertible ping-pong/work tables and beanbag chairs. The high standing bar, tables and stools at the Geyik Café, the favorite stop of young intellectuals, is a pleasant place to take a break and has been included in the project as a food-and-drink adjunct to the multifunction event hall”, says KONTRA

Tip: We have already featured Kolektifhouse’s offices before. You can see the previous photos here.

  • Location: Levent – Instanbul, Turkey
  • Date completed: 2016
  • Size: 58,125 square feet
  • Design: KONTRA
Entrance
Swings
Kitchen
Workspace
Semi-private pods
Breakout space
Collaborative space

Outdoor garden
Outdoor garden

YOU MIGHT ALSO LIKE